De inschrijving voor de zesde lipoedeemdag is geopend!

Varodem

Varitex

 

www.lipoedeemdag.com Overige Bestuur

Het bestuur bestaat uit de volgende personen:

  • B.J. Custers
  • S.C.C. van Beusekom
  • Rachelle Stams
  • Martijn Dassen

Brigitta Custers

In 2006 kreeg ik “per toeval” de diagnose “lipoedeem”,  een ware zoektocht begon, veel was er toen nog niet te vinden (alleen de site van Tilly Smidt en Nl net) maar datgene wat ik vond bracht alle puzzelstukjes samen. Het bijna identieke verhaal van veel lipoedeempatiënten. Via via kwam ik in contact met een mevrouw die in Duitsland geweest was voor behandeling en ik ben toen samen met haar naar de Lympho-opt kliniek van dr Schingale geweest. Daar werd de basis gevormd voor een droom,  die ook al besproken is geweest in een eerder interview met NL net. Helaas voor het waar maken van die droom zou ik de loterij moeten winnen……. Mijn zoektocht ging verder en zo kwam ik Suze tegen.  Veel hebben we gepraat, bedacht, weer een nachtje erover geslapen en toen tenslotte toch de knoop doorgehakt, een derde persoon gevonden in Jacolien en Stichting Nederlandse Lipoedeemdag was een feit.

Suze van Beusekom

In 2006 ben ik afgestudeerd als huid- en oedeemtherapeut aan de Hogeschool Utrecht, daarna ben ik vrijwel meteen een eigen praktijk gestart in Heerlen (Zuid Limburg)
De behandeling van lymfoedeem en lipoedeem heeft mijn bijzondere aandacht vanwege het complexe karakter van de zorg en de goede dingen die je voor de patiënten kunt betekenen. 
In mei 2007 ontmoette ik in de praktijk Brigitta, tijdens de behandelsessies kwam haar droom voor het opzetten van een eigen kliniek aan bod. Dat was natuurlijk niet zo makkelijk te realiseren. Uiteindelijk bedachten we  het concept van de Lipoedeemdag, een dag voor patiënten en therapeuten, een dag voor verbinding. Binnen het Lipoedeemdag-team ben ik verantwoordelijk voor het verzamelen van sprekers. En ik kan zeggen dat het elke keer weer een hele opgave is om een mooie agenda samen te stellen, maar tot nu toe is dat goed gelukt.

Wat ik nog graag wil mee geven aan de deelnemers; Maak er een gezellige dag van, deel met lotgenoten, slurp van wat sprekers te melden hebben,  neem mee wat je kunt gebruiken en bedenk wat dat voor jouw situatie (of praktijk) kan betekenen. En, bedenk dan dat de organisatie deze dag op vrijwillige basis, in haar vrije uren, zonder betaling , maar met heel veel liefde en plezier voor je heeft neergezet!

Rachelle Stams

Mijn naam is Rachelle Stams, 26 jaar en woon in Zuid-Limburg. Van kinds af aan wou ik al gaan werken in de gezondheidssector met name in de richting van huidaandoeningen. Vandaar dat het ook niet zo gek was dat ik in 2009 ben gestart met de HBO opleiding Huidtherapie aan De Haagse Hogeschool. Tijdens mijn laatste studiejaar kwam ik terecht in de praktijk van Suze van Beusekom voor mijn eindstage en tevens ook voor mijn afstudeeronderzoek. Dankzij Suze heb ik heel veel geleerd over het beroep Huidtherapie en heeft zij mijn interesse gewekt voor de aandoening Lipoedeem. Tijdens mijn eindstage mocht ik helpen als stagiaire van Suze bij de 3e Nederlandse Lipoedeemdag. Na het bijwonen van deze dag wist ik zeker dat ik mijn afstudeeronderzoek ging richten op de aandoening Lipoedeem. Onder begeleiding van Suze heb ik onderzocht welke effecten een behandeling met het LPG cellu M6 KM apparaat heeft op de aandoening Lipoedeem. Dit onderzoek is goed verlopen en heb ik tevens mogen presenteren op de 4e Nederlandse Lipoedeemdag.       In april 2013 heb ik mijn studie met goed gevolg afgerond en ben ik afgestudeerd als Huidtherapeute.  In januari 2013 kreeg ik het aanbod om een goed lopende huid- en oedeemtherapie praktijk in Landgraaf over te nemen, deze kans heb ik natuurlijk niet laten lopen. Na het afronden van mijn studie ben ik terug verhuisd naar Zuid-Limburg en sindsdien ben ik werkzaam in mijn eigen praktijk op twee locaties;  Landgraaf en Schinveld. In 2015 ben ik door het bestuur van de Nederlandse Lipoedeemdag benaderd  met de vraag of ik interesse had om mee te helpen in het bestuur en organiseren van de Nederlandse Lipoedeemdag. Gezien mijn interesse voor de aandoening Lipoedeem kon ik hier geen nee op zeggen. Ik leer iedere dag nog zoveel nieuwe dingen over mijn werk ook dankzij het organiseren van de Nederlandse Lipoedeemdag. Ik kan wel zeggen dat ik mijn droombaan heb gevonden en ben dankbaar dat ik dit beroep mag uitoefenen!

 
pdfmagazines.me